Hej alla glada

Mår ni bra? Själv känns livet rätt skönt just nu. Jag älskar känslan man får när man upptäcker att det börjar bli semester och att semestern bara är fyra arbetspass bort! Jag har haft ett par riktigt intensiva veckor med jobb, övningskörning, teoripluggning, träning och planering. Det är i alla fall snart över.

Jag hade världens bästa midsommarhelg. Jag hade tagit ledigt men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag fick hänga med min vän Sofia och hennes familj ut i Skärgården på deras båt. Förra sommaren var vi ute i två veckor och det var den bästa semestern jag någonsin haft så jag var minst sagt lycklig att jag fick följa med igen. Jag har känt Sofia och hennes syster så himla länge så deras familj är som en liten bonusfamilj.
Jag blev hämtad av Micke i Torsdags efter jobbet så kastade vi oss iväg till båten och drog ut på sjön. Jag och Sofia satt ute på däck som vanligt. Vi la till lite utanför Gällnö och låg kvar där hela helgen. Vi var ett stort gäng som både tältade och låg på båtarna vid den ön. Några av Mickes vänner var gamla MC-polare till mina föräldrar också vilket var ganska kul att få reda på.
På midsommarafton tog vi en av segelbåtarna över till Gällnö där det var ett stort midsommarfirande med midsommarsstång, picknick, rosevin, bar, bad och massor utav annat skoj. På kvällarna satt vi på klipporna och spelade gitarr och drack alkoooohooool.
På lördagskvällen kom lite fler människor och då drog vid ut på en redig barrunda by BOAT. Alla var för fulla för att köra men Chrilles 15-åriga son kunde köra och var väldigt duktig på det. Jag såg ut som en riktig bonnlurk i långkalsingar och kängor med smutsigt hår men jag kom in på krogen ändå. På väg hem så var väl alla ännu mer överförfriskade och satt uppe på stjärten av båten med stulna drinkglas och dunkande musik. När kvällens chaufför drog på gasen ställde sig båten upp för att den blev så baktung och vit, tjock rök fyllde hel båten. Det såg så roligt ut när alla kollade frågandes runt på varann och sen var det ändå man såg en jäkla dimma. Om jag hade varit nykter hade jag nog varit ganska dödsorolig. Men det var jag ju inte som sagt och alla garvade arslet av sig.
En annan sak som hände var att det kom en man med pudel som lagt till vid samma ö och anklagade oss för att ha bajsat i skogen, detta gjorde honom upprörd då hans pudel hade rullat sig i en bajskorv. Vi försökte förklara att vi INTE bajsar i skogen för allas trevnad, (vi har toalett på båten, samt utedass i närheten) och att han får lugna ned sig lite. Det blev en hetsig diskussion och jag trodde att folk skulle börja slåss. Det slutade bra i alla fall, ingen kom till skada men vi skojade hela kvällen om att vi skulle hela gänget bajsa precis utanför hans båt.
Tyvärr så har jag inte tagit några bilder alls under helgen. Lite besviken på mig själv, jag måste bli bättre på det. Jag hade i alla fall världens härligaste midsommar, och det tackar jag Sofia med familj för. Hoppas verkligen att jag får följa med snart igen.


Min bananpannkaka

Jag åt min supergoda bananpannkaka till frukost idag. Bra start på dagen.
Jag är påväg hem från jobbet. Jag jobbar i helgen och gjorde det förra helgen också så man blir ju lite less. Tack och lov att det inte blev någon strejk i alla fall. Då hade jag haft det jobbigt. Mitt hotell var ju ett av de utvalda att dra ut sina fackliga medlemmar i strejk. Eftersom jag inte är med i det sossepacket så hade jag vart kvar och jobbat arslet av mig. Men nu blev det ju som tur var inte så.
Jag köpte TRX-band på Inter sport här om dagen. Det står på kartongen att man ska kunna fästa dem i en vanlig dörr så nu ska jag hem och prova om det verkligen går utan att dörren går av på mitten. Jag har rådfrågat Per och han sa att det skulle gå bra. Om det mot förmodan inte skulle fungera så har han lovat att laga dörren. Efter det ska jag plugga körkortsteori. Ha en trevlig helg alla ni som kan njuta av ledighet ;)
Och håll tummarna för att det inte blir strejk på Måndag heller. För min skull.


Quorn

Vill man få i sig protein och inte äta kött så kan jag verkligen rekommendera quorn. Det är ihoppressad svamp. Låter inte skitgott, jag vet. Det smakar precis som kyckling. Jag är inte vegetarian men jag äter quorn för att det är billigare och lättare att tillaga än de flesta kött-alternativ. Om man saltar en massa så smakar det som chicken nuggets. Jag stekte mina filéer igår tillsammans med zucchini, babyspenat och barillasås. Asgott.


Väntar

Är så jävla trött på att vänta på kommunaltrafik. Jag sprang som en idiot för att hinna med den tidiga tunnelbanan då jag kunde gå lite tidigare idag. Självklart är det då vagnfel i Mariatorget. Det vara bara att stå och vänta och nu är jag i Ropsten, med 20 minuter kvar tills nästa buss kommer.

Jaja, mitt liv flyter på. Bloggen hamnar i kläm mellan jobb, träning, övningkörning, körkortsteori, privatliv, lite sömn och förberedande av förbannade matlådor. Vill man äta nyttigt krävs en hel del planering. Ja, så ser mitt liv ut för tillfället. Nu är det i alla fall semester om mindre än en månad och då ska jag leva livet. Förhoppningsvis har jag körkort då också, jag har bokat tid för prov 2/7.
I Söndags var jag på bjudmiddag med jobbet på Restaurang Tranan på Odenplan. Helt klart en av mina nya favoritrestauranger. Det var så himla god mat! Vi fick trerätters och välja fritt på menyn. Jag åt råbiff till förrätt, Piggvar till varmrätt och citronmarängpaj till dessert. Jag gick därifrån mätt och belåten och restaurangen kan verkligen rekommenderas.


RSS 2.0